Muay Thai boksen: weggelegd voor iedereen

Als je mij zo een vijf jaar geleden had gevraagd of ik ooit goed zou kunnen worden of zelfs zou kunnen excelleren in een vechtsport dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. U moet namelijk weten: ik ben niet de grootste en zeker niet de sterkste persoon op aarde; vechtsporten zo dacht ik, dat is voor een ander type mensen. Begrijpelijk dat ik dat dacht natuurlijk, maar gelukkig wist een goede vriend mij toch over te halen. Wij gaan samen Muay Thai boksen zei hij, en zo geschiede. Ik ben hem tot op de dag van vandaag zeer dankbaar want wat bleek, bij muay thai boksen is techniek veel belangrijker dan kracht. Ik bleek talent te hebben, binnen een jaar vocht ik partijen tegen tegenstanders die tientallen kilo’s zwaarder wogen dan ikzelf. Het is nu vijf jaar later en ik ben een gerespecteerd tegenstander binnen mijn competitie. Ik heb meer zelfvertrouwen dan ooit en stap zonder gene op iedere opponent af.

(Visited 64 times, 1 visits today)