Kickboks training: begin er vandaag nog mee

Kickboks training, ik was jong en naïef en dacht dat ik het niet nodig had. Ik deed al regelmatig aan voetbal en had mijn gewicht en lengte mee. Ik ben bijna twee meter en weeg 90 kilo. Wat ik dus dacht was: ik kan wel zonder training meedoen aan een wedstrijd. Ik deed mee in de discipline Muay Thai. Nou, ik het het geweten, kickboks training is echt broodnodig. Binnen twee minuten lag ik bont en blauw op de grond, en dat tegen een tegenstander die zo een 20 kilo minder woog dan mij en er eigenlijk helemaal niet gevaarlijk uitzag. Toen ben ik toch maar gaan trainen en een jaar later heb ik dezelfde tegenstander verslagen. Laatst vroeg iemand mij: is kickboksen voor iedereen? Het antwoord is: ja, de sport is echt voor iedereen, en het kan voor iedereen leuk zijn. Maar als je niet volledig af wilt gaan is het wel belangrijk dat je snel begint met trainen.

(Visited 56 times, 1 visits today)